Karlskrona Byggnadsvård saluför ett stort sortiment av färg, oljor och tjärprodukter såsom linoljefärg, äggoljetempera, linoljeförstärkt emulsionsfärg, slamfärg och trätjära.

Linoljefärg är en traditionell färgtyp och en ren naturprodukt som bara innehåller linolja och pigment. Det finns många fördelar med att använda linoljefärg. Färgen tränger in i underlaget men låter det andas och ger en yta som klarar påfrestningar och slitage. Linoljefärg kan användas såväl på redan målade ytor som för målning av trärena ytor både inom- och utomhus. Vår linoljefärg kommer från Ottossons färgmakeri i Genarp. Deras produkter håller alltid hög kvalité och ger ett bra resultat. Oljan i Ottossons färg kommer från linfrö som odlats i Skåne. Alla snickerier i butiken är målade med färg från Ottosson.

Äggoljetemperan är fri från tillsatser och lösningsmedel och innehåller bara ägg, linolja och pigment. Den kan användas på såväl väggar som tak, på möbler och snickerier inomhus. Ytan är matt när den är nymålad, men den poleras lätt upp till en sidenmatt, slitstark yta. Vår leverantör av äggoljetempera är Ovolin. Vi har valt att måla butikens hyllsystem i två olika nyanser av äggoljetempera.

Den linoljeförstärkt emulsionsfärgen är mycket lättstruken och ger samma sidenmatta yta och lyster som en traditionell limfärg. Den är dock inte lika känslig som en äkta limfärg, då den är förstärkt med linolja, och därmed är avtorkningsbar. Användningsområden är allt från bräd- och papptak till väggar. Vår linoljeförstärkta emulsionsfärg kommer från Wibo. Vi har givetvis även krita, lim (benlim och cellulosa) samt pigment, om du vill blanda din egen limfärg på gammalt vis.

Vi saluför även slamfärg, äkta Falu rödfärg från Stora Kopparberg, i olika kulörer. Falu rödfärg har tillverkats allt sedan 1700-talet på pigment från Falu koppargruva och görs så än idag.

Trätjära har ett stort antal användningsområden. Den används främst för att skydda trä som kommer i kontakt med vatten. Många förknippar kanske tjära med båtliv, men den används även frekvent i byggnadsvårdssammanhang. Vår tjära kommer från Claessons Trätjära i Göteborg.