Karlskrona Byggnadsvård har en av Sveriges största utställningar med belysning från Karlskrona Lampfabrik och lagerhåller ett flertal modeller. Karlskrona Lampfabrik, som har sin tillverkning vägg i vägg med butiken, är Sveriges första och äldsta lampfabrik. All tillverkning sker fortfarande med samma hantverksmässiga metoder som användes när fabriken grundades i slutet av 1800-talet.

Vi saluför även belysning från Ifö. I vårt sortiment hittar du främst klassiska badrums- och utelampor med porslinssocklar samt kopplingsdosor.

Karlskrona Byggnadsvård har också en utställning med utelampor från Kulturjern. Hos oss hittar du bland annat stallyktor, lykthus och lyktstolpar i gjutjärn, tillverkade efter förlagor från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Utöver kompletta armaturer har vi även ett brett sortiment av reservdelar och elmaterial, såsom elsladdar, stickproppar, porslinsisolatorer för dragning av tvinnade elsladdar samt skärmar av olika slag. Vi har även nytillverkade väggkontakter och strömbrytare i duroplast och bakelit av märket THJG.

lampfabriken.com